Ce este un DNS și de ce îți trebuie mai multe ?

Tutoriale,patchuri,configurari si setari...
Locked
User avatar
kiduuu
Owner
Posts: 4807
Joined: 28 Jun 2009, 03:39
Zodie: Leu
Location: Bucuresti
Contact:

Ce este un DNS și de ce îți trebuie mai multe ?

Post by kiduuu » 11 Jan 2015, 15:11

DNS (domain name system, adica un nume de domeniu) este pentru majoritatea decât un șir de cifre pe care le-a furnizat ISP-ul (internet service providerul adica RDS, Romtelecom, etc) pentru configurarea conexiunii la Internet.

Orice calculator care este conectat la Internet are o adresă numerică, numită IP (de fapt IP address), de forma A.B.C.D, unde A-D sunt numere. De exemplu, serverul pe care rulează site-ul orang3 are adresa 176.223.208.14. Poți considera IP-ul ca o formă prescurtată a adresei pe care o ai și tu în buletin: număr, bloc, scară, apartament.

Așa cum tu ai prieteni cărora nu le știi adresa pe dinafară, nici atunci când vizitezi diferite site-uri nu le știi IP-urile. Când vrei să afli adresa unui calculator pe Internet, folosești fără să știi sistemul DNS.

Ce face efectiv DNS-ul? Atunci când tu dorești să vizitezi site-ul orang3.ro, tastezi adresa în bara browser-ului, iar acesta se uită în agendă (adică întreabă un server DNS) și află care este adresa IP a serverului nostru. Apoi se conectează la acesta, care trimite datele pe care le-ai cerut, de exemplu ultimul post pe forum.


Dacă DNS-ul nu ar funcționa corect, ar trebui să folosești direct adresele IP pentru a te conecta la diverse domenii, iar daca acesta este inaccesibil, nu vei putea intra. Trebuie deci să te asiguri, pe lângă faptul că serverul răspunde corect la cereri că DNS-ul știe să indice corect adresa IP.

Locul unde este pus forumul nostru (adica host-ul) nu este acelasi cu cel al serverului de CS 1.6 pentru a evita problemele de downtime (se referă la o perioadă de timp in care un sistem nu este disponibil, fiind offline, din diverse motive precum pană de curent, căderea legăturii la Internet, defectarea unei componente hardware, etc.)
Daca pica serverul de cs, forumul va functiona sau viceversa, ele nu depind una de alta. Desi orang3.ro este hostat pe servere dedicate cu ups-uri, linie de backup la internet si este putin probabil sa fie offline, neprevazute pot aparea intotdeauna.
Orice defectiune mentionata mai sus va face ca DNS-ul să nu mai răspundă corect, asa ca noi avem mai multe "dns-uri de rezerva" care să fie o copie fidelă a celui principal. (cs.orang3.ro, orang3.idle.ro,etc) În cazul în care unul din DNS-uri nu funcționează, celălalt va răspunde și jucatorii vor putea afla fără probleme adresa noastra.
Mail : office@orang3.ro
YM : cs_orang3
Steam ID: junokids
Grup STEAM : http://steamcommunity.com/groups/kiduuu
Facebook : http://www.facebook.com/orang3.ro
Pentru admine cu plata aici

Locked